Yıl : 2020 Cilt : 40 Sayı : 1

Tam Metin (PDF)

Çevirmenlerinin Gözünden Mutfak & Kültür

Open Access

Öz

Anahtar Kelimeler

Sorumlu Yazar

Z. Nilüfer Nahya

Kaynakça

  • Burke, P. (2012). Erken modern Avrupa’da çeviri kültürleri. P. Burke, R. Po-Chia Hsia (Ed.), Erken modern Avrupa’da kültürel çeviri içinde (s. 3–39, F. B. Aydar, Çev.). Türkiye İşbankası Kültür Yayınları.
  • Civitello, L. (2019). Mutfak & kültür insanın beslenme tarihi (Z. N. Nahya ve S. Örnek, Çev.). Bilim ve Sanat Yayınları.
  • Dalby, A. (2014). Bizans’ın damak tadı (A. Özdamar, Çev.). Alfa Yayınları.
  • Douglas, M. (1972). Deciphering a meal. Daedalus, 101, 61–81. Eriksen, T. H. (2009). Küçük yerler büyük meseleler-sosyal ve kültürel antropoloji (A. E. Koca, Çev.). Birleşik Yayınları.
  • Freedman, P. (Ed.). (2007). Yemek, damak tadının tarihi (N. Elhüseyni, Çev.). Oğlak Güzel Kitaplar.
  • Goody, J. (2013). Yemek, mutfak, sınıf: Karşılaştırmalı sosyoloji çalışması (G. Güran, Çev.). Pinhan Yayıncılık.
  • Harris, M. (1995). İnekler, domuzlar, savaşlar ve cadılar: Kültür bilmeceleri (F. Gümüş, Çev.). İmge Kitabevi.
  • Keyder, Ç. ve Yenal
Daha Fazla Göster

Detaylar

DOI 10.26650/SJ.2020.40.1.0101

Published : 27 Tem 2020

Tam Metin (PDF)

Çevirmenlerinin Gözünden Mutfak & Kültür

Open Access

Öz

Anahtar Kelimeler

Sorumlu Yazar

Z. Nilüfer Nahya

Detaylar

DOI 10.26650/SJ.2020.40.1.0101

Published : 27 Tem 2020

Tam Metin (PDF)